Sosyal YardımlarYardım Haberleri

2022 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir ?

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan sosyal yardımlar şöyledir :

  • Fakirlik maaşı yardımı sağlanmaktadır.
  • Aşevi hizmeti yardımı sağlanmaktadır.
  • Öğrencilere eğitim bursu yardımı sağlanmaktadır.
  • Öğrencilere eğitim yardımı sağlanmaktadır.
  • Yurtiçi ve yurtdışı kuru gıda yardımı sağlanmaktadır.
  • Vakıf evi yardımı sağlanmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili olarak, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeyi amaçladığını söylemeliyiz. Bu doğrultuda muhtaçlara yardımcı olabilmek adına, farklı hizmetler ve yardımlarda bulunmaları söz konusudur. Bu yardımlardan, başvuru şartları ve başvuru şekillerinden bahsedecek olursak; Şimdi Vakıflar genel müdürlüğü yardımları başlıklarından  biri olan muhtaçlık aylığı ile sizlere yardımcı olacağız.

Muhtaç Aylığı Başvurusu

Muhtaçlık aylığı kapsamında ise, iki farklı form ile başvurulması söz konusu olmaktadır. Eğer engelli biri değilseniz “Muhtaç Aylığı Başvuru Formu” ile başvurmanız doğru olacaktır. Engelli vatandaşlar için de “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlatmaktır.

Her iki durum kapsamında da ikamet edilmekte olup, Valiliğe bağlı olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bizzat ya da posta yoluyla başvurulabilmeleri mümkündür. Vatandaşların bu evraklarla ilgili olarak kuruma başvuru yapmaları durumunda vakıflar genel müdürlüğü yardım başvuruları adına inceleme yapılması söz konusudur.

Yapılan incelemeler sonucunda ise, muhtaçlık aylığı şartları uygun olan kişilere dair fakirlik maaşı bağlanması söz konusudur.

Muhtaç aylığı başvurusu kapsamında ise, e-devlet üzerinden yapılması mümkün değildir. Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvuru formu ve yardımları ile ilgili olarak istenen evraklar:

  • Muhtaç aylığı başvuru formu talep edilmektedir.
  • Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu talep edilmektedir.
  • Muhtaç Aylığı alan kişi Yoklama Belgesi talep edilmektedir.

 Muhtaç Aylığı Şartları 

Öksüz ve yetim olarak, yardıma ihtiyaç duymakta olan çocuklar ile ilgili olarak, en az %40 engel oranı bulunmakta olan yardıma muhtaç engelliler kapsamı doğrultusunda başvurabileceği bir yardım türüdür. Muhtaç aylığı fakirlik aylığı olarak da bilinmektedir. ikisi aynı yardım sayılmaktadır. Bu aylık VGM nakit para yardımı olarak da adlandırılır. 

Muhtaç aylığı şartları ile ilgili olarak muhtaçlık aylığını şu kişilerin alması söz konusu değildir :

1- Sosyal güvencesi bulunanlar muhtaç aylığı alamazlar.

2- Taşınır-taşınmaz mal sahibi olanlar veya bunlardan elde ettiği geliri muhtaçlık aylığını geçenler muhtaç aylığı alamazlar.

3- Başka bir aylığı bulunanlar muhtaç aylığı alamazlar.

4- Başka bir kurum tarafından bakıma alınan kişiler muhtaçlık aylığına başvurma durumuna sahip değildirler.

Muhtaçlık Aylığı Başvurusu için Gerekli Evraklar

Muhtaçlık aylığına başvuru yapabilmeniz için gerekli evraklar şu şekildedir;

  • T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi talep edilmektedir.
  • İkametgah belgesi talep edilmektedir.
  • Gelir belgesi talep edilmektedir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği talep edilmektedir.
  • Kira sözleşmesi talep edilmektedir.
  • Muhtaçlık aylığı başvuru formu talep edilmektedir.
  • İşsiz olduğunu gösteren SGK’dan alınacak belge talep edilmektedir.
  • Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi talep edilmektedir.

 2022 Yılına Ait Muhtaç Aylığı Ne Kadardır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü kapsamında muhtaçlık aylığı başvuru işlemleri ile ilgili olarak, belirli koşulları taşımakta olan muhtaç sahibi vatandaşlar içerisinden almaları söz konusudur. Muhtaçlık aylığı şartlarını taşıyan kişilere de aylık 1439,85 TL muhtaçlık maaşı verilmesi söz konusudur. Bu aylık halk arasında fakirlik aylığı olarak da geçmektedir. Bu aylık 4 kişilik bir ailenin gıda ve mutfak masrafını karşılamak suretiyle belirlenmektedir. 

İstanbul Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü kapsamında, İstanbul’un Eyüp ilçesinde aşevi işletilmesi söz konusudur. 1795 yılında açılmakta olan aşevi, 1950’de tekrar hizmete girerek, halen de hizmet vermesi söz konusudur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının dışında da Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak kuru gıda yardımı yapması söz konusu olmaktadır.

Aşevi yardımı dahilinde, Aşevinde hemen her gün 3 kap sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanmaktadır. Bunun haricinde ise sabah çorbası ikramı da yapılması söz konusudur. Bunların yanı sıra Eyüp Adak ve Kurban Kesim Merkezinde bağışlanmakta olan adak ve kurban etleri ile ilgili olarak da yardıma ihtiyaç duyan kişilere vakumlu poşetlerde kavurma şeklinde hazırlanıp 81 ile dağıtılması söz konusudur. Böylelikle Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımının yanı sıra aşevi yardımı ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olması ile bilinir. Aşevi ve kuru gıda yardımının şartlarına bakacak olursak:

vakiflar genel mudurlugu yardimlari nelerdir nasil alinir yardimbasvuru net 2 - 2022 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Başvuru Şartları 

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğünün aşevi ve kuru gıda yardımı kapsamında ;

– Sosyal güvencesi olmayanlar kuru gıda yardımından faydalanabilmektedirler.

– Geliri asgari ücretten fazla olmayanlar kuru gıda yardımından faydalanabilmektedirler.

– 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı kanuna uygun olarak 65 yaşını doldurmuş olan Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması kapsamında Kanun dahilinde bulunan aylık alanlar başvuru yapabilmektedirler. Bu şartları sağlamakta olan vatandaşlarımız Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı alabilmek üzere faydalanmaktadırlar.

Kuru Gıda Yardım Paketleri İle ilgili olarak :

Kuru gıda yardım paketi ile ilgili olarak, 15 kalem gıda ürününden oluşması söz konusudur.

3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmak üzere planlanmaktadır. Yurt genelinde ise 81 il merkezinde her ay olarak 20.315 aile adrese teslim olarak, bu yardımdan yararlanmaktadırlar.

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü kapsamında kuru gıda yardımı şu durumlarda kesilmektedir :
  • Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü durumunda kesintiye uğramaktadır.
  • muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması durumunda kesintiye uğramaktadır.
  • Bilgi verilmeksizin 3 kere paketin teslim alınmaması durumunda hizmete son verilmektedir.
  • Bu konu dahilinde daha fazla ayrıntı istemeniz halinde yazımızı okumaya devam etmenizi öneririz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili olarak, ortaöğretim, yükseköğrenim öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrencilere burs yardımı yapılması söz konusu olmaktadır. Yükseköğrenim bursu konusunda bir eğitim dönemi için 8 ay boyunca, ortaöğretim bursu bir eğitim yılı içinde 9 ay boyunca verilmesi söz konusudur.

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımı başvuruları kapsamında her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenmekte olan tarihler arasında açıklanmaktadır. Vakıflar genel müdürlüğü burs başvuru ekranı ile ilgili olarak www.vgm.gov.tr adresinde duyurulmakta birlikte ve yine bu web sitesi vasıtasıyla burs başvuru formu doldurularak yapılması söz konusudur. Vakıflar genel müdürlüğü burs sonuçlarını da  aynı adres üzerinen bulmak mümkün olmaktadır.

Vakıflar genel müdürlüğü bursu ile ilgili olarak ne zaman açıklanacağı ile ilgili olarak,sonra en çok merak edilen konu kapsamında ise burs miktarları yer almaktadır. Burs miktarı 2021 – 2022 eğitim yılı kapsamında, ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) öğrencileri adına aylık 100 TL, yükseköğrenim öğrencileri adına aylık 400 TL, Türkiye’de yükseköğrenim kapsamında okumakta olan yabancı uyruklu öğrenciler adına ise aylık 600 TL olarak ödenmesi söz konusudur.

Başvurular dahilinde Vakıflar Yönetmeliği ve “Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli” kapsamında değerlendirilip, bilgilerin doğruluğunun kontrolleri yapılması söz konusu olmaktadır.

4/5 - (1 vote)

Yardım Habercisi

Devlet yardımları, belediye yardımları ve yardım yapan dernekler hakkında zengin makale ve haber paylaşımları yapıyorum...

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Kolay gelsin yazılarınızı takip ediyorum Denizli Belediyesi erzak yardımı konusunda destek olabilir misiniz.

  2. Merhaba ismim MÜCAHİT 2022 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir ? konusunda detaylı bilgi istiyorum. Bir de eğer mümkünse Eskişehir merkez belediye tarafından yapılan yardımları konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

  3. Sosyal Yardımlar araştırırken konunuzu gördüm Rize Belediyesi yardımları için bilgi bekliyorum

  4. Merhaba ismim CEYDA 2022 Yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir ? konusunda detaylı bilgi istiyorum. Bir de eğer mümkünse Hatay merkez belediye tarafından yapılan yardımları konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu